Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Aby sa obmedzil prístup Číny k jej technológiám, USA budú presadzovať tri opatrenia na blokovanie obchodov v oblastiach, ako sú polovodiče

Podľa agentúry Reuters zdroje uviedli, že Trumpova administratíva zintenzívňuje opatrenia, aby zabránila Číne v získavaní vyspelých technológií USA na komerčné účely a následnom presmerovaní na vojenské účely.

Vysokí predstavitelia USA sa na stretnutí v stredu dohodli, že by sa mohli použiť tri opatrenia na zastavenie čínskych spoločností v nákupe určitých optických materiálov, radarového vybavenia a polovodičov zo Spojených štátov. Tieto opatrenia však ešte neboli dokončené.

Hawks vo vláde USA tvrdia, že je čas aktualizovať americké nariadenia v súlade s politikou Číny, pretože americká preprava tovaru do zahraničia sa do značnej miery zakladá na tom, či je schválená na civilné alebo vojenské použitie.

Zdroj uviedol, že sa zmení jedno z ustanovení týkajúcich sa občianskeho alebo „občianskeho“ oslobodenia, ktoré umožňuje, aby sa určitá americká technológia vyvážala bez licencie, a Spojené štáty americké teraz zrušia doložku „vyňatý“ proti Číne, pretože sa podmienky zjednodušujú. export výrobkov, ako sú integrované obvody FPGA.

Hovorca spoločnosti Xilinx uviedol vo vyhlásení: „Spoločnosť Xilinx si je vedomá navrhovaného zvýšenia vývozných obmedzení do Číny a pozorne monitoruje situáciu. Ak bude vydaná, budeme dodržiavať všetky nové nariadenia Ministerstva obchodu Spojených štátov.“

Intel odmietol komentovať.

Zdroj uviedol, že konečná zmena „občianskej imunity“ by tiež prinútila zahraničné spoločnosti prepravovať určitý tovar z USA do Číny nielen so súhlasom ich vlastnej vlády, ale aj so súhlasom vlády USA.

Niektorí zasvätenci však poukázali na to, že toto rozhodnutie môže čínskych zákazníkov vtlačiť do rúk konkurentov amerických spoločností!

Jiwei predtým informoval, že vláda USA zvýši obmedzenia týkajúce sa Huawei, aby odvrátila svoj hlavný rozpor proti neúčinnej prevencii domácej epidémie.

Podľa aktuálnej situácie s ďalším vypuknutím domácej epidémie v USA sa tieto opatrenia a správy môžu v blízkej budúcnosti ešte zvýšiť, ale o tom, či je možné ju konečne implementovať, je ešte potrebné prediskutovať.