Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Spoločnosť Samsung doteraz predala 2 milióny 5G inteligentných telefónov. Môžu čínski výrobcovia dohnať?

Podľa správy Universmartphone 6. septembra vedúci tímu technickej stratégie spoločnosti Qualcomm JuneHee Lee v prejave na konferencii IFA v Berlíne odhalil, že spoločnosť Samsung od uvedenia prvého mobilného telefónu 5G na trh, ktorý bol uvedený na trh v máji, predala 2 milióny telefónov 5G. Okrem toho spoločnosť Samsung s príchodom Galaxy Fold 5G a Galaxy A90 5G očakáva, že do konca roka predá 4 milióny smartfónov 5G.

Nedávno ohlásený Samsung Galaxy A90 5G bude najlacnejším 5G smartfónom na trhu s cenou 749 eur. Galaxy Fold 5G sa stane najdrahším 5G telefónom spoločnosti Samsung.

Rozumie sa, že spoločnosť Samsung uviedla na trh štyri chytré telefóny 5G ako Galaxy S10 5G, Galaxy Note10 + 5G, Galaxy A90 5G a Galaxy Fold 5G.

Aký je teda vývoj čínskych výrobcov mobilných telefónov na chytrých telefónoch 5G?

Huawei včera spoločnosť Huawei vydala najnovšiu generáciu vlajkových lodí mobilných telefónov na veľtrhu Consumer Electronics Show (IFA) v Berlíne v Nemecku v roku 2019, v sérii Kirin 990, vrátane Kirin 990 a Kirin 990 5G. Medzi nimi je Kirin 990 5G ako prvý na svete systémový čip (SoC) so vstavaným 5G základným pásmom v plnom rozsahu. Mobilný telefón vybavený telefónom Kirin 990 5G bude uvedený na trh v sérii Huawei Mate 30 koncom tohto mesiaca.

Okrem toho, koncom 16. augusta, keď bol oficiálne uvedený na trh prvý mobilný telefón, ktorý získal licenciu na prístup k telekomunikačným zariadeniam čínskeho koncového zariadenia 5G - verzia Huawei Mate 20 X 5G, lietadlo stojí 6 199 juanov.

5. augusta bola oficiálne uvedená na trh verzia ZTE Axon 10 Pro 5G s oficiálnou cenou 4 999 JP (6G + 128 G).

22. augusta bola vydaná verzia iQOO Pro5G in vivo a cena bola iba 3 798 juanov.

Okrem toho, večer 22. augusta, bol 5G mobilný telefón „Forerunner X1“ nezávisle vyvinutý spoločnosťou China Mobile a jeho vlastná značka bola predaná v Tmall a cena bola 4988 juanov.

Podľa najnovších údajov o predaji Jingdong v Únii má Mate20 X 5G od spoločnosti Huawei mesačný objem predaja približne 4 500, zatiaľ čo novšia verzia iQOO Pro 5G má mesačný objem predaja takmer 30 000.

Vzhľadom na relatívne krátku dobu vydania je stále ťažké určiť konečný predaj čínskych 5G chytrých telefónov.

Podľa údajov stratégie Analytics sa však odhaduje, že globálny predaj 5G smartfónov v budúcom roku dosiahne 160 miliónov kusov. David Kerr, senior viceprezident pre stratégiu Analytics, uviedol, že predaj mobilných telefónov s kapacitou 5 G v Číne môže v roku 2020 dosiahnuť 80 miliónov a očakáva sa, že sa stane najväčším trhom s 5G smartfónmi.

Čo sa týka mobilných telefónov 5G, ktoré sú najobľúbenejšie na trhu a spotrebiteľov, počkajte, kým budeme svedkami.