Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Možnosť komercializácie QLED? Problémy s prírodou Prielomové výsledky spoločnosti Samsung

Podľa denníka Kórea Central Daily uverejnil britský denník „Nature“ priekopnícke výsledky výskumu Dr. Eunjoo Janga a Dr. Yu-Ho Wona z Ústavu komplexných technológií spoločnosti Samsung Electronics. Spoločnosť Samsung tvrdí, že overila možnosť komercializácie svetelného QLED.

QLED (kvantová bodová dióda vyžarujúca svetlo) je technológia, ktorá používa kvantové bodky 2 - 10 nanometrov v zariadeniach s emitujúcou elektrickou energiou. Na rozdiel od OLED využívajúcich organické materiály, QLED nemajú inherentné poruchy horenia obrazovky, takže niektorí ľudia si myslia, že v budúcnosti OLED úplne nahradia.

Tento výskum spoločnosti Samsung Electronics zlepšil svetelnú účinnosť na 21,4% a životnosť diódy sa zvýšila na 1 milión hodín, čo je najvyššia úroveň na svete.

Televízor QLED, ktorý spoločnosť Samsung v súčasnosti vyrába, je v súčasnosti televízor s tekutými kryštálmi s filmom podsvietenia QD. Pre hromadnú výrobu displeja QLED je potrebné ďalej zlepšovať kvantovú bodovú svetelnú účinnosť a životnosť.