Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Dodávky severoamerických polovodičových zariadení dosiahli v júli nové maximum a dopyt sa v druhej polovici roka postupne zahrieva.

Medzinárodná asociácia pre polovodičový priemysel (SEMI) oznámila, že v júli 2020 dosiahla hodnota dodávok severoamerických výrobcov polovodičových zariadení 2,60 miliárd dolárov, čím nastavila nové jednomesačné maximum od júna 2018 a súčasne odpísala jeden mesiac 2 miliardy Americké doláre na 10 po sebe nasledujúcich mesiacov Dobré výsledky ukazujú, že trh s polovodičovými zariadeniami sa v druhej polovici roka postupne zahrieva, keďže výrobcovia zlievarní a skladovacích zariadení, ako sú TSMC, Samsung a SK Hynix, pokračujú v upgradu procesov sprintu.

Spoločnosť SEMI oznámila poslednú správu o zásielke. V júli 2020 dodávali severoamerickí výrobcovia polovodičových zariadení 2,60 mld. USD s mesačným rastom 11,8%, čo je rekordný rekord za 26 mesiacov, čo predstavuje nárast o 27,6 z 2,03 mld. USD v rovnakom období v roku 2019.%.

Vedúci globálneho marketingu SEMI a prezident Taiwanu, Cao Shilun povedal, že predaj výrobcov zariadení v Severnej Amerike začne vykazovať silný dvojciferný rast v druhej polovici roku 2020. Tento rastový výkon odráža dôležité postavenie polovodičového priemyslu v súčasnom globálnom meradle. rozvoj. „A stať sa hnacou silou dlhodobého rastu priemyslu.

Podľa odvetvia je globálny trh s polovodičovými zariadeniami v súčasnosti poháňaný neustálym pokrokom v zlievárni oblátok do pokročilých procesov a inovácií skladovacích procesov. Medzi nimi TSMC a Samsung v súčasnosti prechádzajú zo 7 nm na 6 nm, respektíve 5 nm. Šírka vedenia v obvode sa neustále zmenšuje, preto je potrebné pri expozícii použiť extrémne ultrafialové žiarenie (EUV) a ďalšie technológie, ktoré zvyšujú dopyt po polovodičových zariadeniach.

Okrem toho v dôsledku neustáleho zvyšovania dopytu po výrobnej kapacite 7 nanometrov sa TSMC v súčasnosti zameriava na zvýšenie výrobnej kapacity procesu 7 nanometrov s cieľom uspokojiť potreby objednávok veľkých zákazníkov, ako sú Qualcomm, Huida a Supermicro, takže dopyt po zariadeniach na výrobu polovodičových doštičiek stále rastie.

Pokiaľ ide o skladovací priemysel, je to tiež jedna z hlavných hnacích síl, ktorá riadi dopyt po polovodičových zariadeniach. Aj keď sú hlavné továrne pri rozširovaní kapacít relatívne konzervatívne, je potrebné aktualizovať aj výrobné zariadenia. Nedávne plány premeny a rozširovania procesov troch hlavných tvorcov DRAM. Podľa najnovšej správy výskumnej a výskumnej organizácie Jibang sa spoločnosť Samsung pripravuje na spustenie P2L v druhom závode Pyeongtaek. Očakáva sa, že výroba DRAM sa začne v druhej polovici roka a súčasne sa zvýši podiel nano procesu 1Z; Micron 2020 Stále sa zameriava na hromadnú výrobu nanometrového procesu 1Z a na zvýšenie podielu produkcie.