Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zahraničné médiá odhalili, že Huawei začal výskum a vývoj 6G. Spoločnosť Samsung LG vstúpila do tejto sekvencie.

Podľa kanadských správ o médiách začala spoločnosť Huawei vyvíjať technológiu 6G v laboratóriu výskumu a vývoja v kanadskom Ottawe. Jedná sa o novú generáciu technológie po 5G sieťovej technológii, ale v súčasnosti neexistuje jednotný štandard 6G a výskum 6G hlavnými spoločnosťami je stále v plienkach.

V Kanade spoločnosť Huawei zriadila moderné technologické výskumné a vývojové stredisko v Ottawe. Je to jedno zo štyroch jadrových výskumných a vývojových centier spoločnosti Huawei. Za viac ako desať rokov spoločnosť Huawei spoločne vyvinula nové technológie s 13 univerzitami a výskumnými inštitúciami v Kanade. Spoločnosť Huawei investovala najmenej 50 miliónov. Yuan financovaný univerzitný výskum.

Predtým zakladateľ spoločnosti Huawei Ren Zhengfei uviedol, že investícia spoločnosti Huawei v Kanade predstavuje najmenej niekoľko miliárd dolárov.

Pre výskum 6G neexistujú žiadne definitívne správy, pretože Huawei tiež uviedol, že pred rokom 2030 nebude uvedená žiadna skutočná technológia 6G, a priemysel je stále v predvýskume.

Nielen Huawei, ale aj iní výrobcovia začali výskum a vývoj 6G. V júni spoločnosť Samsung Electronics reorganizovala centrum výskumu a vývoja a vytvorila tím špecializujúci sa na výskum a vývoj komunikačných technológií 6G. Spoločnosť LG Electronics zriadila výskumné laboratórium 6G na zabezpečenie základnej technológie mobilnej komunikácie 6G v spolupráci so slávnym Kórejským národným inštitútom vedy a techniky (KAIST).

Pretože 6G je 100-krát rýchlejšie ako 4G LTE a 5-krát rýchlejšie ako 5G, vedci tvrdia, že otvorí novú éru. Čína oznámila plán na dosiahnutie komercializácie 6G v roku 2030.