Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Spoločnosti Ericsson a Tele2 založili v Rusku 25 000 základných staníc 5G

Podľa správy na oficiálnej webovej stránke spoločnosti Ericsson z 18. augusta spoločnosť Ericsson a ruský telekomunikačný operátor Tele2 dokončili rozmiestnenie a výstavbu 25 000 základných staníc 5G v Rusku.

Tele2 a Ericsson podpísali vo februári 2019 dohodu o inštalácii 50 000 infraštruktúr podporujúcich siete 5G v 27 regiónoch v Moskve a Petrohrade. Začiatkom tohto roka Tele2 a Ericsson tiež podpísali dohodu o nasadení špičkovej technológie 5G v Rusku na svetovom mobilnom kongrese v Barcelone.

Oficiálna webová stránka spoločnosti Ericsson v utorok oznámila, že 18 mesiacov po podpísaní dohody sa spolupráca medzi oboma stranami rýchlo napredovala. Pôvodná 50 000 infraštruktúra bola dokončená o 50%, tj bolo nasadených 25 000 základných staníc 5G.

Sebastian Tolstoy, vedúci ruského biznisu spoločnosti Ericsson, uviedol: „Ako uznávaný vodca 5G sme sa spojili s Tele2, aby sme v Moskve spustili prvú ruskú pilotnú oblasť siete 5G. Udržiavali sme úzke vzťahy so spoločnosťou Tele2. Teraz spolupracujeme. Moskva je prvou spoločnosťou, ktorá nasadila 5G sieť. ““

Spoločnosť Tele2 však stále čaká na licenciu 5G vydanú Ruskou federálnou regulačnou agentúrou pre komunikáciu.

Na konci minulého mesiaca spoločnosť MTS, jeden z troch najväčších ruských komunikačných operátorov, oznámila, že spoločnosť získala licenciu na poskytovanie štandardných služieb 5G pre komunikáciu s frekvenciou 24,25 - 24,65 GHz v 83 regiónoch krajiny. Uvádza sa, že licenciu vydáva Ruská federálna regulačná agentúra pre komunikácie a je platná do júla 2025. MTS uviedla, že ako prvý prevádzkovateľ v Rusku získal licenciu 5G.

Ericsson tiež odhalil, že prvý ruský pilot siete 5G bol nedávno nasadený v komerčnej sieti Tele2 v centre Moskvy. Pilotný projekt siete 5G od spoločnosti Ericsson s programom Tele2 je nasadený vo frekvenčnom pásme 28 GHz v režime nezávislých sietí (NSA), ktorý ukotvuje frekvenčné pásmo LTE do pásma 7 (2600 MHz) a používa vreckový smerovač s frekvenciou 28 GHz ako zariadenie koncového používateľa na zabezpečenie ultra- vysokorýchlostná mobilná širokopásmová služba.