Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple A13 porazil nový čip spoločnosti Huawei, ktorý je úžasným zasväteným

Proces siedmich nanometrov TSMC je mimoriadne plynulý a priťahuje zákazníkov s veľkými peniazmi na zhromaždenie objednávok. Čip spoločnosti Kiraw 990 od spoločnosti Huawei prichádza s najnovším procesom EUV so 7 nanometrami. Film spoločnosti Apple A13 má veľkú nehodu a používa iba všeobecný proces 7 nanometrov s pokročilým procesom. Z technického hľadiska by výkon Kirin 990 mal byť silný proti Apple A13, neočakával som, že ho napadne A13, nie je proces EUV v 7 nanometroch silný?

TechWeb informoval, že Kirin 990, ktorý bol vysoko očakávaný, používal najnovšiu 7-nanometrovú EUV, ale v dôsledku vplyvu integrovaného 5G, spotreba energie nemohla byť príliš vysoká a konečný výkon bol stále stratený pre Apple A13.

Pokiaľ ide o Apple A13, prečo používať iba všeobecný proces 7nm? Na trhu existujú dva druhy výrokov. Po prvé, cena procesu 7-nanometra EUV v TSMC je príliš vysoká. Tržby spoločnosti Apple za uplynulý rok boli pripisované skutočnosti, že predaj mobilných telefónov bol príliš drahý. V snahe ušetriť náklady sa proces EUV zastavil. Ďalším vysvetlením bolo, že kapacita EUV TSMC v 7 nm bola nedostatočná. Po dlhoročnej spolupráci s TSMC je nepravdepodobné, že Apple, najväčší zákazník, objednávku posunie, takže to nie je rozumné.

Podľa správy majú iba TSMC a Samsung výrobné linky EUV so 7 nanometrami. Aj keď nový procesor Samsung Exynos 9825 prijíma 7-nanometrový EUV, jeho výkon je spojený iba s Qualcomm Snapdragon 855. Spoločnosť Samsung okrem toho prerušila aj výnos 7-nanometra EUV. Nedostatočné problémy, takže vynikajúci výkon a výnos 7V EUV TSMC v EÚ stále dominuje vedúce postavenie. Budúci rok vstúpi do procesu 5nm a TSMC vydá ďalšiu vlnu zákazníkov, aby chytili tovar.