Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Vývoz 10-dňového polovodičového priemyslu klesol o 23,4%! Vývoz Južnej Kórey zaznamená najväčší pokles za posledných 10 rokov

Exportná výkonnosť Južnej Kórey bola pomalá. Najnovšie colné údaje však ukazujú, že juhokórejský vývoz sa v poslednom období mierne zvýšil. Za prvých 10 dní decembra sa vývozná hodnota v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka zvýšila o 7,7%, vývozná hodnota polovodičov v kľúčových odvetviach však v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka stále klesla o 23,4%.

Yonhap News Agency informovala, že podľa najnovších údajov zverejnených Generálnou colnou správou Kórejskej republiky bol celkový vývoz Južnej Kórey od 1. do 10. decembra 12,9 miliárd USD, čo predstavuje nárast o 920 miliónov USD alebo 7,7% oproti rovnakému obdobiu. obdobie minulého roka, zvrátenie poklesu v predchádzajúcich mesiacoch. , Hlavnou dynamikou rastu je dopyt po bezdrôtových zariadeniach a osobných automobiloch na trhu.

Vylúčené podľa druhu vyvážaného tovaru, hodnota vývozu bezdrôtových zariadení sa zvýšila o 18% od 1. decembra do 10. decembra, čo je najlepší výkon. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka však vývozná hodnota polovodičov v kľúčových odvetviach stále prudko klesla o 23,4%.

Malo by sa poznamenať, že priemysel výroby polovodičov, ktorý je životne dôležitým faktorom kórejského hospodárstva, predstavuje jednu pätinu celkového vývozu krajiny. Medziročný pokles o viac ako jednu pätinu znamená, že celkový vývoz z Južnej Kórey môže čeliť vážnemu poklesu.

V skutočnosti od decembra minulého roka ročná miera rastu vývozu v Južnej Kórei naďalej klesala a od júna tohto roku sa tento pokles dokonca zvýšil na dvojciferné hodnoty. V súčasnosti vykazuje negatívny rast 12 po sebe nasledujúcich mesiacov. Kórejská centrálna banka tiež zdôraznila, že sa očakáva, že v roku 2019 klesne celková cena juhokórejského vývozu tovaru o 10,2% v porovnaní s minulým rokom, čo je najväčší pokles od roku 2009 (13,9%).