Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

S Huawei 5G „close-knit melee“, americkým čipovým obrom Zväčšenie ťahu

Americký čipový gigant Qualcomm v súčasnosti pripravuje veľké triky.

Webová stránka „Nikkei Business News“ informovala 19. septembra, že Cristiano Amon, prezident amerického komunikačného polovodičového gigantu Qualcomm, usporiadal 19. septembra tlačovú konferenciu o komunikačnom štandarde novej generácie „5G“ v Tokiu 19. septembra. V oblasti polovodičov pre chytré telefóny 5G , Qualcomm je vysoko konkurenčný s Hisilicon Semiconductor, dcérskou spoločnosťou China Huawei Technologies. Amon zdôraznil, že „5G bude implementovaný na smartfónoch za obľúbené ceny“ a odhalil politiku dodávania polovodičov 5G do smartfónov v širokej škále cenových bodov.

Predtým, vrátane konkurentov spoločnosti Qualcomm, sa polovodiče 5G zameriavali hlavne na vysoko kvalitné smartphony.

V reakcii na globálny vývojový proces 5G Amon uviedol, že „stupnica bude väčšia ako (súčasná) 4G.“ Amon uviedol, že „5G prinesie nielen zlepšenie výkonu mobilnej komunikácie, ale tiež umožní vzájomné prepojenie mnohých vecí“, o ktorých sa predpokladá, že sa budú používať v priemyselnej oblasti.

Niektorá verejná mienka sa domnieva, že sa očakáva úsilie spoločnosti Qualcomm v oblasti čipov 5G. Li Wei, vedecký pracovník Čínskeho inštitútu súčasných medzinárodných vzťahov, povedal spoločnosti Reference Network, že spoločnosť Qualcomm má silné vedecko-výskumné kapacity a dobrú technickú akumuláciu v oblasti čipov a že má výhody v oblasti výskumu a vývoja čipov 5G.

Niektoré médiá však zistili, že Qualcomm čelí obrovskému tlaku. Internetová stránka „Nikkei Business News“ nedávno oznámila, že spoločnosť Qualcomm 31. júla oznámila, že jej prevádzkový príjem od júla do septembra 2019 klesol o 26% oproti rovnakému obdobiu v roku 2018. Niektoré médiá tiež poznamenali, že zásielky čipov MSM v treťom štvrťroku spoločnosti Qualcomm boli 156 miliónov eur, medziročne o 22% menej. Po dosiahnutí dohody so spoločnosťou Apple bolo patentovaných takmer 48% prevádzkových výnosov spoločnosti Qualcomm 9,6 miliárd dolárov (1 až 7,1 USD). Bez tejto časti výnosov dosiahli tržby Qualcomm v treťom štvrťroku 4,89 miliárd dolárov, čo je tiež pod očakávaniami analytikov 5,09 miliárd dolárov.

V tejto súvislosti Li Wei uviedol, že v súčasnosti sa situácia spoločnosti Qualcomm zhoršuje a zhoršuje a konkurenčné prostredie pre ňu nie je dobré. Na jednej strane čoraz viac silnejších výrobcov spochybňujú pôvodné autorizované výrobné metódy spoločnosti Qualcomm a vyzývajú na antimonopolné vyšetrovania. Na druhej strane sa pôvodní dôležití zákazníci spoločnosti Qualcomm, Apple, postupne zbavujú svojej závislosti a zvyšujú svoju samostatnosť. Úsilie v oblasti výskumu a vývoja; Navyše rýchly rast Huawei v oblasti čipov spôsobil, že Qualcomm cítil tlak.

Zahraničné médiá uviedli, že s Huawei a ďalšími značkami mobilných telefónov, ktoré zrýchľujú výrobu čipov, sa podiel Qualcommu na trhu znížil. Podľa údajov spoločností poskytujúcich strategické analýzy v USA podiel spoločnosti Qualcomm na trhu klesol zo 66% v roku 2014 na 49% v roku 2018, čo súvisí so zrýchlenou výrobou čipov pomocou mobilných telefónov, ako je Huawei.

V snahe získať väčšiu výhodu v konkurencii spoločnosť Qualcomm nedávno prisľúbila uviesť na masový trh mobilný telefón 5G s high-end modemom a uviedol, že mobilný telefón strednej triedy uvedený v budúcom roku bude tiež vybavený čip. V súčasnosti je päť mobilných telefónov Samsung vybavené čipmi piatej generácie Qualcomm, vrátane mobilného telefónu Galaxy S10 5G a nového mobilného telefónu s rozkladacou obrazovkou Galaxy Fold. Telefón Samsung A90 5G s nižšou cenou tiež používa čipy Qualcomm, predchádzajúca verzia používa vlastný čip Samsung.

Prezident Qualcomm Cristiano Amon predpovedá, že tieto telefóny dosiahnu značné tržby a rozsah.