Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Western Digital uviedol, že takmer všetky výrobné linky spoločného podniku sa vrátili k normálnym prevádzkam. Strata výpadku energie dosiahla 339 miliónov dolárov.

Podľa spoločnosti Anandtech spoločnosť Western Digital v stredu uviedla, že spolu so svojím partnerom Toshiba Memory (TMC) úspešne obnovili takmer všetky výrobné linky spoločného podniku v japonskom mestskom parku Yokkaichi na normálnu prevádzku. Poškodenie oblátok a výrobných zariadení spôsobí, že straty spoločnosti Western Digital dosiahnu 339 miliónov dolárov.

15. júna, 13-minútový náhodný výpadok energie v japonskom Jokkaichi, ovplyvnil výrobné zariadenia prevádzkované spoločnosťami Western Digital a TMC. Incident poškodil spracované oblátky a výrobné zariadenia spoločnosti. Spoločnosť Western Digital koncom júna uviedla, že nehodou sa zníži jej dodávka doštičiek NAND v treťom štvrťroku približne o 6 EB (exabajty), čo je asi polovica štvrťročnej ponuky NAND spoločnosti. Spoločnosť Toshiba tiež potvrdila, že oblátka a vybavenie boli poškodené, ale nespracovali sa.

Generálny riaditeľ spoločnosti Western Digital Steve Milligan uviedol, že doteraz sa obnovila takmer všetka kapacita oddelenia prevádzky Jokkaichi. Spomenul: „Tímy Western Digital a TMC tvrdo pracujú na vykonaní opráv. Od tejto chvíle sa takmer všetko zariadenie fab vrátilo do normálnej prevádzky. “

Spoločnosť Western Digital verí, že všetky stratené oblátky budú zadržané v septembrovom štvrťroku, ale straty budú značné. V štvrtom štvrťroku 2019 (2019Q2) spoločnosť účtovala v dotknutom zariadení a prevádzke 145 miliónov dolárov a v septembri plánuje odpisovať ďalších 1,7 až 190 miliónov dolárov. Celkový dosah na Western Digital preto dosiahne 3,15 až 339 miliónov dolárov.

Na druhej strane TMC nezverejnila dopad nehody, ale ak stratila rovnaký počet oblátok a musela obnoviť výrobu, strata TMC by bola porovnateľná s Western Digital. Celkovo by za 13-minútový výpadok stáli obe spoločnosti 6,3 až 678 miliónov dolárov.