Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Viceprezident pre marketing spoločnosti ARM: Kľúčom k heterogénnemu počítačovému spracovaniu je umožniť tretím stranám prístup k výkonu na úrovni čipov

Podpora pre heterogénne výpočty Arm predstavuje dva nové tradičné procesory ML

Heterogénne výpočty sa postupne stali hlavným smerom v priemysle. Spoločnosti Intel a NVIDIA uviedli na trh jednotnú platformu architektúry na dosiahnutie heterogénneho výpočtu. Na podporu heterogénneho výpočtového systému Arm nedávno predstavil dva nové hlavné procesory ML, NPU Ethos-N57 a Ethos-N37, ktoré sú dvoma procesormi nasledujúcimi po procesore Arm ML Ethos-N77.

V tomto ohľade viceprezident Arm marketingu Ian Smythe v rozhovore uviedol: „Kľúčom k podpore heterogénneho výpočtového systému nie je vybudovanie hardvérovej platformy, ale predovšetkým to, aby vývojári tretích strán mali prístup k výkonu na úrovni čipov. nedokážu získať výkon na úrovni čipov, možnosti IP, potom tieto schopnosti, tieto výkony sú už premrhané. Preto zdôrazňujeme spoluprácu celého ekosystému. ““

„V skutočnosti je veľmi zrejmé, že existuje špecifická oblasť výpočtovej techniky a uvažujeme o tom, ako pokryť spotrebu energie počítačov budúcej generácie a výkonnosť medzi procesormi, GPU a NPU. To znamená, že vo fáze projektovania produktu je potrebné nielen efektívne vytvárať údaje alebo kombinácie výpočtov rôznych scén, ale aj operačné fázy nasadenia produktu vývojára. Aby sme to dosiahli, potrebujeme jednotný reťazec nástrojov na implementáciu CPU, GPU, NPU. Podporte, “povedal Ian Smythe.

Okrem toho Ian Smythe zdôraznil, že Arm má v skutočnosti veľa takýchto partnerov, ktorí implementovali heterogénny systém na čipe do svojich televíznych produktov alebo produktov mobilných telefónov, ako napríklad používanie videa, grafiky, urýchľovačov a procesorov. Je to heterogénne. Iba ARM implementoval lepší systémový dátový tok na úrovni systému z pohľadu vývojára.

„V prípade spoločnosti Arm sa zameriavame na celkové výpočty, či už ide o celkové výpočty alebo heterogénne výpočty alebo patentované výpočty, zameriavame sa na rovnováhu medzi výkonom a výkonom,“ uviedol Ian Smythe.

Uvádza sa, že koncepcia dizajnu Ethos-N57 a Ethos-N37 obsahuje niektoré základné princípy, ako napríklad: optimalizácia na podporu typov údajov Int8 a Int16; pokroková technológia správy údajov na zníženie pohybu údajov a súvisiacej spotreby energie; Pristátie inovatívnej technológie Winograd zlepšilo výkonnosť o viac ako 200% oproti iným NPU.

Funkcie Ethos-N57 navyše zahŕňajú: optimalizované pre výkon ML a energetickú účinnosť a rozsah výkonu pre 2 megabitov za sekundu. Modely Ethos-N37 sú tiež: Navrhnuté tak, aby poskytovali najmenší inferenčný procesor ML (menej ako 1 milimeter štvorcový); optimalizované pre výkonový rozsah 1 megabit za sekundu.