Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Spoločnosť Toshiba oznámila, že sa úplne stiahne z trhu s čipmi s pamäťou typu flash, predá akcionárom podiely na čipoch

Čipy flash pamäte sú v dnešných smartfónoch a notebookoch veľmi bežné a tento čip vynašiel japonská spoločnosť Toshiba Corporation v minulom storočí. Spoločnosť Toshiba je tiež prvým výrobcom čipov s pamäťami typu flash na svete. Podľa najnovších správ zo zahraničných médií spoločnosť Toshiba 22. júna vyhlásila dôležité oznámenie, že spoločnosť sa úplne stiahne z trhu s čipmi s pamäťovými pamäťami typu flash, predá všetky akcie, ktoré vlastní bývalá spoločnosť s čipmi s pamäťovými pamäťami typu flash, a poskytne polovicu návratnosť kapitálu akcionárom.

Podľa správ o zahraničných médiách bola spoločnosť Toshiba v posledných niekoľkých desaťročiach popredným svetovým výrobcom čipov s pamäťou typu flash, ale v dôsledku prevádzkových ťažkostí a prerušeného reťazca kapitálu spoločnosť Toshiba v júni 2018 zmenila svoju firmu zameranú na pamäťovú pamäť „Spoločnosť Toshiba Memory Chip Company“ Cena 18 miliárd dolárov bola prevedená na spoločné konzorcium vedené americkou súkromnou spoločnosťou Bain Capital. Ale do dnešného dňa má spoločnosť Toshiba stále 40% podielu v tejto spoločnosti.

Uvádza sa, že po externom prenose spoločnosť spoločnosti Toshiba s pamäťovými čipmi zmenila svoj názov na „Kioxia Holding Company“. Spoločnosť Toshiba v pondelok uviedla, že sa očakáva, že Kioxia bude uvedená na zozname do konca tohto roka, keď spoločnosť Toshiba prevedie 40% svojich akcií. Polovica prevedených majetkových fondov bude vrátená akcionárom.

„Spoločnosť Toshiba nemá strategický úmysel zostať na trhu s pamäťovými čipmi,“ uviedol na tlačovej konferencii v pondelok generálny riaditeľ spoločnosti Toshiba Nobuaki Kurumatani. „Hľadáme spôsoby, ako vyplácať naše akcie v Kioxii, a keď bude tento proces vyplácania dokončený, väčšinu čistých výnosov plánujeme vrátiť akcionárom, ktorí nás podporujú.“

„Spoločnosť Toshiba sa bude snažiť ďalej rozvíjať podniky v oblasti služieb v oblasti infraštruktúr a dátových služieb,“ uviedol.

Pri plánovaní predaja akcií spoločnosti Kioxia spoločnosť Toshiba naďalej rázne propagovala opatrenia na zefektívnenie svojej obchodnej matice, predaj spoločnosti LNG spoločnosti v Spojených štátoch a likvidáciu svojich projektov výstavby jadrových elektrární vo Veľkej Británii.

V posledných rokoch, keď smartfóny pokračujú vo zvyšovaní alokácie priestoru flash pamäťou a notebooky používajú viac pevných diskov (odvodených z flash pamäťových čipov), globálny trh s čipmi flash pamäte sa vyznačuje pokračujúcou popularitou a polovodičové spoločnosti naďalej rastú investičné a výrobné linky, ako napríklad spoločnosť Samsung v Južnej Kórei. Elektronická spoločnosť investovala ďalšie investície do svojej továrne na čipové pamäte v čínskom meste Xi'an, aby rozšírila kapacitu pamäte flash.

Podľa správ je spoločnosť Samsung Electronics v súčasnosti priemyselným lídrom na globálnom trhu čipových pamäťových čipov a spoločnosť Kioxia je na druhom mieste. Po opustení kontroly spoločnosti Toshiba sa spoločnosť pôvodne plánovala zverejniť v roku 2019, ale ľudia oboznámení s touto záležitosťou uviedli, že v dôsledku zmien na svetovom dopyte na trhu s polovodičmi a slabej ziskovosti spoločnosti Kioxia predĺžila svoju dobu kótovania z 2019 na 2020.

Spoločnosť Toshiba v pondelok tiež uviedla, že Yoshimitsu Kobayashi, bývalý predseda spoločnosti Mitsubishi Chemical Holdings, rezignuje na funkciu predsedu spoločnosti Toshiba. Táto osoba pôsobila ako predseda spoločnosti Toshiba v septembri 2015, keď mala spoločnosť Toshiba škandál s účtovnými podvodmi. Spoločnosť Toshiba dúfa, že využije svoje skúsenosti na zlepšenie vnútornej správy spoločnosti Toshiba.

Po valnom zhromaždení akcionárov 31. júla bude ako predseda spoločnosti Toshiba slúžiť čestný predseda „Japan Chugai Pharmaceutical Company“ Osamu Nagayama.

Spoločnosť Toshiba bola predtým značkou spotrebnej elektroniky, ktorá je známa ľuďom na celom svete, ale v posledných rokoch obchodná matica spoločnosti Toshiba prešla obrovskými zmenami a spoločnosť sa v podstate úplne stiahla z trhu spotrebnej elektroniky. Spoločnosť Toshiba predtým prevádzala podnikanie v oblasti prenosných počítačov na spoločnosť Foxconn Group a prevádzala niektoré činnosti v oblasti domácich spotrebičov spolu s právami na používanie značiek na niektoré spoločnosti v oblasti domácich spotrebičov v Číne. Napríklad Midea v provincii Guangdong kúpila firmu Toshiba v oblasti bieleho tovaru.