Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zima sa naozaj blíži? Spoločnosť Samsung predstavila plán predčasného odchodu do dôchodku na zníženie počtu zamestnancov

Podľa spoločnosti BusinessKorea spoločnosť Samsung preukázala plán predčasného odchodu do dôchodku, aby znížila svoju pracovnú silu a poskytla trojročnú mzdu pre tých, ktorí sa uchádzajú o tento program.

Rozumie sa, že obchodná jednotka Samsung začala minulý týždeň prijímať opatrenia na implementáciu plánu a môžu sa uchádzať pracovníci, ktorí v spoločnosti pracovali viac ako päť rokov. Spoločnosť tiež presunula zamestnancov niektorých LCD displejových liniek na výrobnú linku OLED.

Spoločnosť zasvätená uviedla, že plán kompenzácie zahŕňa dva a pol roka alebo tri roky platu a ďalších 10 miliónov vyhral (8 390 dolárov) za dieťa pre deti s deťmi. Spoločnosť bude zabezpečovať školné pre svoje deti, až kým nebudú maturitou a neuvažujú o ďalších náhradách. Dôchodková dávka sa poskytuje vo forme dôchodku prostredníctvom účtu individuálneho dôchodku (IRP).

Predstaviteľ spoločnosti uviedol, že podrobnosti plánu odmeňovania sa líšia v závislosti od počtu zamestnancov a počtu odpracovaných rokov.

Pozorovatelia odvetvia uviedli, že spoločnosť Samsung ukázala, že znižuje svoju pracovnú silu. Podľa jej obchodnej správy sa počet zamestnancov spoločnosti mierne znížil z 24 758 na konci roka 2015 na 23 732 v minulom roku. Naopak, mzdy vyplácané zamestnancom vzrástli z 2,14 bilióna wonov (1,8 miliardy dolárov) v rovnakom období na 2,51 biliónov wonov (2,1 miliardy USD). Prevádzkový zisk v roku 2017 bol 3,38 bilióna wonov (2,84 miliardy dolárov), čo zvýšilo rýchle zvýšenie miezd a vyplatilo kompenzácie žiadateľom, ktorí včas implementovali plány predčasného odchodu do dôchodku.