Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zásielka smartfónov podporujúcich AI sa medziročne zvýšila o 45%! Najnovšie vydanie dát Q2

Podľa správy zverejnenej spoločnosťou Strategy Analytics Mobile Component Technology Services, trh s globálnymi aplikáciami pre smartphony (AP) poklesol v druhom štvrťroku 2019 medziročne o 2% na 4,8 miliárd dolárov.

Podľa výskumnej správy o stratégii Analytics sa Qualcomm, Apple, Samsung LSI, HiSilicon a MediaTek podieľali v druhom štvrťroku 2019 na piatich najväčších príjmoch z globálneho trhu aplikačných procesorov pre smartfóny (AP). podiel na výnosoch, za ktorým nasledujú Apple (20%) a Samsung LSI (13%).


Strategy Analytics odhaduje, že dodávky AP smartfónov podporujúce umelú inteligenciu (AI) dosiahli v druhom štvrťroku 2019 medziročný rast o 45%, pričom Qualcomm sa umiestnil na prvom mieste v priestore inteligentných inteligencií.

V druhom štvrťroku 2019 tvorili smartfóny podporujúce AI takmer 50% z celkových dodávok procesorov aplikácií pre smartfóny, čo je o 30% viac ako v rovnakom období minulého roka.

Sravan Kundojjala, zástupca riaditeľa stratégie Analytics, uviedol: „Po dvoch po sebe nasledujúcich rokoch poklesu dodávok smartfónov AP sa dodávky MediaTek a Unisoc v druhom štvrťroku 2019 medziročne opäť znížili. Obe spoločnosti však vykazovali známky zotavenia. ""

Stuart Robinson, výkonný riaditeľ služby Strategy Analytics Mobile Component Technology Services, dodal: „Apple, HiSilicon a Samsung LSI Vertical Integration Inc. zvýšili svoj kumulatívny trhový podiel smartfónov AP na 37% v druhom štvrťroku 2019.“

„Napriek výzvam zvislej konkurencie si spoločnosť Qualcomm udržuje vedúce postavenie na trhu so smartfónmi AP a jej hlavný produkt, aplikačný procesor Snapdragon 855, vyniká. Qualcomm bude aj naďalej využívať svoje silné vzťahy s čínskymi výrobcami smartfónov. Aplikačný procesor Dragon prináša značné tržby. “