Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Najnovšia mobilná platforma Qualcomm Snapdragon 888 5G podporuje novú sériu Samsung Galaxy S21

14. januára 2021 spoločnosť Qualcomm Technologies oznámila, že najnovšia mobilná platforma Qualcomm Snapdragon ™ 888 5G podporuje najpokročilejší nový smartfón Samsung série Samsung Galaxy S21, vrátane niektorých regionálnych verzií S21, S21 + a S21 Ultra. Snapdragon 888 integruje špičkové inovácie v oblasti mobilných technológií, ako sú 5G, AI, hry a zobrazovanie, a jeho cieľom je zabudovať vlajkové mobilné terminály na profesionálne fotoaparáty, inteligentných osobných asistentov a špičkové herné terminály.

Alex Katouzian, senior viceprezident a generálny riaditeľ divízie mobilných, počítačových a infraštruktúrnych technológií spoločnosti Qualcomm Technologies, uviedol: „Sme veľmi radi, že pokračujeme v dlhodobej strategickej spolupráci so spoločnosťou Samsung Electronics, aby sme priniesli sériu najnovších prielomových mobilných zariadení. spotrebiteľom. Niektoré regionálne verzie novej série Samsung Galaxy S21 podporované vlajkovou loďou mobilnej platformy Snapdragon 888 budú ešte viac stimulovať nekonečné možnosti mobilného zážitku. ““

KJ Kim, výkonný viceprezident a vedúci oddelenia výskumu a vývoja mobilných telefónov divízie mobilnej komunikácie spoločnosti Samsung Electronics, uviedol: „Spoločnosť Samsung sa zaviazala prinášať zákazníkom najinovatívnejšie mobilné zážitky. Nový Galaxy S21 je vybavený vlajkovou loďou mobilnej platformy Snapdragon 888 5G. Niektoré regionálne verzie budú túto víziu pokračovať. Nová séria Samsung Galaxy S21 podporuje najpokročilejšie pripojenie 5G, AI na strane terminálu a špičkové zobrazovacie funkcie. “

Séria Samsung Galaxy S21 využíva všetky výhody hlavných architektonických vylepšení Snapdragonu 888. Snapdragon 888 využíva najnovšiu 5nm procesnú technológiu a integruje procesor Qualcomm Kryo ™ 680 založený na Arm Cortex-X1. Celkový výkon procesora je v porovnaní s platformou predchádzajúcej generácie zvýšený až o 25% a podporuje frekvenciu až 2,84 GHz. Grafický procesor Qualcomm Adreno ™ 660 dosiahol doposiaľ najvýznamnejšie zlepšenie výkonu s rýchlosťou vykresľovania grafiky až o 35% vyššou ako v prípade platformy predchádzajúcej generácie. Celkovo novo navrhnutý modul Qualcomm AI šiestej generácie obsahuje nový procesor Qualcomm Hexagon ™ 780, ktorý kombinuje AI s profesionálnym zobrazovaním, hrami na najvyššej úrovni, extrémne rýchlymi pripojeniami a ďalšími funkciami, aby poskytol mobilný zážitok na najvyššej úrovni. Snapdragon 888 môže poskytnúť špičkový výkon AI v priemysle, výkon na watt je trikrát vyšší ako platforma predchádzajúcej generácie a podporuje výkonný výpočtový výkon 26 triliónov operácií za sekundu (26 TOP).

Modem a vysokofrekvenčný systém Snapdragon X60 5G integrovaný procesorom Snapdragon 888 je riešením Qualcomm od modemu po anténu tretej generácie. Podporuje agregáciu nosičov s frekvenciou do 6 GHz a milimetrové vlny a môže poskytnúť najrýchlejšiu komerčnú 5G sieť na svete s rýchlosťou až 7,5 Gbps. Podporou takmer všetkých hlavných sietí na svete podporuje modem a vysokofrekvenčný systém Snapdragon X60 5G vynikajúce pokrytie sieťou vrátane použitia technológie dynamického zdieľania spektra (DSS) na dosiahnutie celonárodného pokrytia sieťou 5G.

Séria Samsung Galaxy S21 plne využíva úplne nový Qualcomm Spectra ™ 580 na Snapdragone 888. Traja ním podporovaní poskytovatelia internetových služieb dokážu spracovať 2,7 miliárd pixelov za sekundu a dosiahnuť súčasné snímanie pomocou troch fotoaparátov. Snapdragon 888 podporuje aj snímanie obrázkov vo vysokom rozlíšení ultrarýchlym pohybom pri 120 sn./s, snímanie videa v rozlíšení 4K HDR a snímanie fotografií vo formáte HEIF.

Séria Samsung Galaxy S21 využíva aj druhú generáciu snímača Qualcomm 3D Sonic, snímača odtlačkov prstov pod obrazovkou s najväčšou oblasťou rozpoznávania v súčasnom smartfóne.Rozmer snímača je 8x8mm, ktorý je navrhnutý tak, aby podporoval terminál na zhromažďovanie obrázkov odtlačkov prstov s väčšou plochou ako riešenie predchádzajúcej generácie, čím zvyšuje užívateľskú skúsenosť.V porovnaní s predchádzajúcou generáciou sa rýchlosť ultrazvukového snímača série Samsung Galaxy S21 zvýšila o 30% a oblasť rozpoznávania je 1,7-násobná oproti predchádzajúcej generácii.Na rozdiel od iných riešení na autentifikáciu identity, snímač 3D Sonic spoločnosti Qualcomm využíva akustickú technológiu na získanie jedinečných charakteristík odtlačkov prstov každého používateľa.