Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Taiwanské médiá: Ponuka spoločnosti Yageo, ktorá je lídrom MLCC, vzrástla o 30%, očakáva sa, že zisk priemyslu sa výrazne zvýši

Podľa správy „Daily Daily“ o médiách na Taiwane, dve vedúce produkčné základne Taiwanu, Suzhou a Dongguan, vedúce krajiny pasívnych komponentov, začali pracovať 10. februára.

V deň obnovenia práce priemyselný reťazec uviedol, že spoločnosť Yageo plánuje zvýšiť ceny rezistorov a kondenzátorov pre predajcov kanálov a zákazníkov EMS. Prvá vlna priemerného zvýšenia bola približne 30% a nové ceny nadobudnú účinnosť ihneď po 1. marci. Dôvodom úpravy ceny je skutočnosť, že úroveň zásob je príliš nízka a miera úrody nie je plná.

Po obnovení výroby v závodoch Suzhou a Dongguan sa spoločnosť Yageo usilovne snaží zvýšiť využitie kapacity, aby uspokojila dopyt. Spoločnosť Yageo uviedla, že závodom Suzhou a Dongguan bolo umožnené obnoviť prácu postupne 10. februára, ale pretože miestna vláda v súčasnosti implementuje uzavreté riadenie a prísnu kontrolu toku, náborový proces je veľmi náročný a vynasnaží sa čo najlepšie uspokojiť potreby zákazníkov. Pokiaľ ide o cenu, určuje ju trhová ponuka a dopyt.

Priemysel poukázal na to, že od konca minulého roka sa dni inventúry spoločnosti Yageo znížili na približne 50 dní. V porovnaní s prvou polovicou minulého roka úroveň zásob klesla o viac ako polovicu. Teraz nie je ľahké vyťažiť mieru využitia kapacity a dopyt je väčší ako ponuka. Inventarizačné dni môžu dosahovať výstražnú hladinu vody počas 45 dní a za nepriaznivých podmienok môžu ceny pasívnych komponentov v druhom štvrťroku naďalej bývať.

Podľa spoločnosti Jiwei.com predtým priemyselní pracovníci skúmali relevantný dodávateľský reťazec a zistili, že súčasná úroveň zásob predajcov kanálov, závodov s elektronickými zlievarňami (EMS) a výrobcov je nízka. Očakáva sa, že doplňovanie zásob bude pokračovať aj v druhom roku tohto štvrťroka. Okrem toho majú 5G smartphony silnú ťahovú silu a očakáva sa, že cena univerzálnych MLCC sa v tomto roku zvýši o 30 - 50%.