Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Taiwanské médiá: na trhu s čipmi je nedostatok, môžu sa začať „útržky jednotlivcov“

Podľa China Times Electronics News, s rýchlym nárastom globálneho dopytu po čipoch, vrátane 7-nanometrového procesu od lídra TSMC, bol tento proces naplnený do konca roka a dokonca aj 5-nanometer, ktorý sa očakáva sériovo vyrábané v prvom štvrťroku budúceho roka, dostali hlavní zákazníci. Priaznivé, častejšie objednávky. V tejto súvislosti CLSA vo svojej najnovšej správe zdôraznila, že v dodávke 8-palcovej zlievarne oblátok v Ázii je nedostatok zásob, nielen TSMC, ale aj iných výrobcov, ako sú UMC a SMIC.

Pôvodný trh predpokladal, že by sa zlikvidoval dodávateľský reťazec výrobkov spotrebnej elektroniky, ale rýchly rozvoj odvetví súvisiacich s 5G priniesol neočakávane silný dopyt spojený s predajom série Apple iPhone 11 lepšie, ako sa očakávalo na trhu, čím sa zlieváreň s 8-palcovými doštičkami pred začiatkom koniec roka Kapacita je nedostatočná a podmienky na plné zaťaženie sa s väčšou pravdepodobnosťou vyskytnú budúci rok.

Podľa správy CLSA uviedla, že vrátane ultratenkého rozpoznávania odtlačkov prstov pod obrazovkou, 5G mobilných telefónov, upgradov PMIC / CIS a zrýchleného odšifrovania čínskych spoločností z pevniny výrazne zvýšili celkový dopyt po čipoch a niektorí nadväzujúci výrobcovia dokonca obchádzali. dodávateľov priamo nájsť Choď do zlievárne. To ukazuje, že niektorí výrobcovia sa skutočne obávajú vyskladnenia. Vlastná zlievárenská kapacita doštičiek spoločnosti Samsung je navyše takmer plná, čo je bezprecedentné. Očakáva sa, že spoločnosť Samsung presunie niektoré objednávky na 12-palcové doštičky.

V tejto súvislosti spoločnosť Lyon Securities poukázala na to, že lokalizácia dodávateľského reťazca polovodičov na pevnine je nezastaviteľná, čo znamená, že rozsah ázijskej zlievárne oblátok sa bude naďalej rozširovať.