Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zastaviť „zoznam entít“? Trump: Po zobrazení na čiernej listine sa rozhodnite

Popoludní 11. októbra sa americký prezident Trump stretol s čínskym vicepremiérom Liou He v oválnej kancelárii Bieleho domu. Reportér sa spýtal Trumpa na „zoznam subjektov“.

Trump v odpovedi na otázku, či zastaví čiernu listinu sankcií USA voči čínskym spoločnostiam, ktoré sa v blízkej budúcnosti rozširujú, uviedol: „Pozrime sa na čiernu listinu a určíme, ktoré spoločnosti budú na tomto zozname. "

Zároveň pri otázke, či privítať čínske spoločnosti, aby investovali v Spojených štátoch, Trump povedal: „Absolútne vítame. S čínskymi spoločnosťami veľa obchodujeme.“ “ Zároveň však uviedol, že pre niektoré spoločnosti je potrebné brať do úvahy bezpečnostné faktory.

„Bezpečnostný faktor“ v ústach spoločnosti Trump však spôsobil, že mnohé čínske spoločnosti boli postihnuté nejasnými sankciami.

V máji tohto roku Spojené štáty zaradili Čínu Huawei a jej 68 pridružených spoločností do čiernej listiny kontrol. V júni Spojené štáty zakázali ďalšie štyri čínske spoločnosti a čínsky výskumný ústav pre rovnaké absurdné obavy týkajúce sa „národnej bezpečnosti“. Ministerstvo obchodu USA 7. októbra opätovne umiestnilo 28 čínskych subjektov (vrátane 8 technológií). Spoločnosti) sú zahrnuté do zoznamu vývozných kontrol pre sankcie.

Aj keď čínske ministerstvo zahraničných vecí a ministerstvo obchodu vyjadrili silnú nespokojnosť a rozhodné opozície voči tomu, či už USA odstránia tieto čínske spoločnosti z čiernej listiny, je potrebné prediskutovať, alebo či sa čierna listina môže naďalej rozširovať.