Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Spoločnosť Sharp predstavuje 3 monokryštalické polovičné moduly

Japonský gigant Sharp Corporation uviedol na trh sériu monokryštalických fotovoltaických modulov PERC založených na technológii polovičných rezov. V tejto sérii sú tri moduly, z ktorých všetky používajú päť modulov mriežky, ktoré sú 330 W, 385 W a 395 W. Sharp tvrdí, že v porovnaní s konkurenciou sa miera výnosu poločipových modulov Sharpu zvýšila o 3%.

Z týchto troch komponentov je najmenší výkon 330 W, ktorý využíva 120 batérií, účinnosť konverzie batérií je 19,5% a celý modul je 19,5 kg, čo je vhodné pre priemyselné a komerčné scenáre aplikácií. Ďalšie dve sa skladajú zo 144 článkov, ktoré sú vhodnejšie pre veľké fotovoltaické elektrárne na streche alebo na zemi.

Podľa Sharpu majú polovičné diely v porovnaní so štandardnými komponentmi nižšie prevádzkové teploty, čo znižuje pravdepodobnosť vzniku horúcich miest a zvyšuje spoľahlivosť a bezpečnosť komponentov. Čo sa týka tieňovej oklúzie, vďaka jedinečnej konštrukcii má lepšiu účinnosť proti oklúzii ako bežné komponenty. „Aj keď je horná polovica modulu zakrytá tieňmi, druhá batéria polovičného modulu môže stále produkovať 50% energie.“

Pokiaľ ide o nedávny požiar technológie heterojunkčných batérií, spoločnosť Sharp v súlade s certifikáciou Japonského laboratória pre elektrickú bezpečnosť a environmentálne technológie použila v roku 2018 technológiu heterojunkčných a spätných kontaktov na to, aby batéria prerazila účinnosť konverzie 25,09%.