Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Seoul Semiconductor na dražbu kľúčového portfólia patentových technológií pre 5G návrh sietí a fotoaparáty smartphone

Spoločnosť Seoul Semiconductor oznámila, že bude dražiť svoje portfólio patentov na RF polovodiče a patentové portfólio vysokovýkonných LED balíkov a hľadá pre niektorých z týchto technológií potenciálnych kupcov alebo licenčných partnerov.

Spoločnosť Seoul Semiconductor je presvedčená, že je to dobrá príležitosť pre začínajúce podniky a malé a stredné podniky, ktoré majú ťažkosti so získaním kľúčových patentov na rozšírenie svojho podnikania.

Uvádza sa, že v prvej aukcii bude spoločnosť Seoul Semiconductor hľadať najvyššieho uchádzača o 98 patentových aktív týkajúcich sa výkonového zosilňovača a RF polovodičov s nitridom gália, vrátane 55 amerických patentov, z ktorých tri boli licencované pre letectvo USA a USA. Army. Tieto portfóliá RF patentov pochádzajú od spoločnosti SETi (Sensor Electronic Technology, Inc.) so sídlom v USA, ktorú v roku 2015 získala dcérska spoločnosť Seoul Semiconductor, dcérska spoločnosť Seoul Viosys. Táto spoločnosť investovala do týchto patentov viac ako 100 miliónov dolárov. SETi sa teraz zameriava na technológiu UV LED, takže sa pripravuje na dražbu svojho patentového portfólia GaN RF.

GaN má širšiu pásmovú medzeru ako kremík, čo znamená, že vydrží vyššie napätie ako kremík a môže rýchlejšie prúdiť prúdom cez zariadenie. GaN sa stáva technológiou voľby pre mobilnú a satelitnú komunikáciu, radar, bezdrôtové nabíjanie a autonómne riadenie.

S príchodom technológie 5G sa trh GaN RF rýchlo rozvíja. Do roku 2024 sa trh RF v GaN zvýši na 2 miliardy dolárov (Yole Développement, 2019) a očakáva sa, že veľkosť globálneho trhu s RF komponentmi dosiahne do roku 2025 45 miliárd dolárov (správa o výskume trhu, 2019). Sumitomo Chemical, Cree a Qorvo v súčasnosti vlastnia leví podiel na trhu s RF v GaN.

V druhej aukcii bude spoločnosť Seoul Semiconductor vydražiť viac ako 100 amerických, európskych, čínskych, japonských a kórejských patentov týkajúcich sa vysokovýkonných LED obalov a adaptívneho osvetlenia. Vysoko výkonné balíčky LED sa široko používajú v smartfónoch a automobilových aplikáciách a adaptívne osvetlenie sa používa v šošovkách fotoaparátov, baterkách a automobilových svetlometoch. Tieto patenty sú niektoré základné patenty vysoko výkonných LED čipov. Vysoko výkonný LED čip dokáže realizovať tenký a ľahký dizajn objektívu a blesku, čím spĺňa rôzne funkčné požiadavky trhu pre fotoaparáty smartphone.

Chung Hoon Lee, zakladateľ Seoul Semiconductor, a Chae Hon Kim, generálny riaditeľ SETi, povedal, že niektoré veľké spoločnosti nezákonne získali naše obchodné tajomstvo vykopávaním zamestnancov alebo prijatím lacných produktov, ktoré ignorujú práva duševného vlastníctva, ktoré negatívne ovplyvňujú LED priemysel. , Preto niektoré patenty predáme spoločnostiam, ktoré si priamo nekonkurujú, a zisky z aukcie investujeme do vývoja nových technológií v budúcnosti.

V posledných rokoch spoločnosť Seoul Semiconductor začala niekoľko patentových konaní po celom svete. Spomedzi nich vyhrali aj patentové konania proti patentom podané proti spoločnosti LED Ever Ever v Nemecku. Spoločnosť Everlight žiada o odvolanie; na americkom súde v Texase podala „predaj spoločnosti Philips TV, ktorá porušuje patent spoločnosti“ proti predajcovi kanálov v USA „Fry's Electronics“ „A vyhrala súdny spor; v Nemecku podala veľká európska spoločnosť na distribúciu elektroniky„ Conrad Electronics “ súdny spor týkajúci sa porušenia patentov na podsvietenie mobilných telefónov a nedosiahol sa žiadny pokrok.