Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Samsung rozbíja 3,38 miliardy dolárov! Chyťte sa do TSMC, aby si ASML kúpil 20 EUV

Podľa anonymného priemyselného zdroja citovaného kórejskými médiami Herald Business Newspaper podpísala spoločnosť Samsung Electronics 15. januára zmluvu s výrobcom polovodičových zariadení ASML na nákup približne 20 extrémnych ultrafialových (EUV) litografických zariadení za 3,38 miliárd USD. Tieto údaje obnovili predpoveď nákupu spoločnosti Samsung v októbri minulého roka na 15 jednotiek, čo je viac, ako bol pôvodný plán.

Zdroje uviedli, že tieto zariadenia EUV budú dodané spoločnosti Samsung do dvoch rokov pre zlievarenské podnikanie a výrobu novej generácie DRAM. Uvádza sa, že spoločnosť Samsung Electronics použije zariadenie EUV ako prvé na výrobu DRAM na konci tohto roka.

V roku 2012 spoločnosť Samsung Electronics získala 3% podiel v spoločnosti ASML a prispela k rozvoju litografických strojov. Aby sme prekonali lídra TSMC, založeného na takejto odvážnej investícii, je nevyhnutné prilákať zákazníkov poskytnutím technologickej konkurencieschopnosti. Medzi zákazníkov spoločnosti Samsung Electronics patria Qualcomm, Nvidia, IBM a Sony, ale TSMC prijala všetky objednávky na Apple iPhone čipy a Huawei Hisilicon je tiež veľmi starý zákazník.

Spoločnosť Samsung Electronics predtým plánovala do roku 2030 investovať 133 biliónov wonov do modernizácie podnikania v oblasti polovodičov. Podľa plánu je 73 biliónov wonov zo 133 biliónov získaných investícií investície do technologického výskumu a vývoja a 60 biliónov wonov je výstavba skvelej infraštruktúry , od ktorého sa očakáva vytvorenie 15 000 pracovných miest. Cieľom spoločnosti Samsung je dosiahnuť do roku 2030 nielen udržanie vedúcej pozície v pamäťových čipoch, ale aj to, aby sa stali lídrami v oblasti logických čipov.