Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Spoločnosť Samsung zdvojnásobuje objednávky ODM v Číne, dodávatelia náhradných dielov v Južnej Kórei sa nachádzajú v situácii, keď dôjde k životu alebo smrti

Podľa správy spoločnosti ELEC v dôsledku prudkého poklesu výroby smartfónov spoločnosti Samsung očakávajú jej kórejskí dodávatelia súčiastok v druhom štvrťroku slabý zisk.

Podľa zdrojov spoločnosti Samsung znížila spoločnosť Samsung v apríli výrobu smartphonov na 10 miliónov kusov, čo je výrazný pokles oproti obvyklým 25 miliónom kusov mesačne. Osoba s priamymi znalosťami odhalila, že v niektorých spoločnostiach ide o situáciu „života alebo smrti“.

Jeden z ľudí oboznámených s touto záležitosťou uviedol, že z dôvodu plánu predaja spoločnosti Samsung na prvú polovicu roku 2020 boli tržby spoločnosti v prvom štvrťroku celkom dobré, ale objednávky sa v druhom štvrťroku „prudko znížili“. ,

Ďalšia osoba známa v tejto veci uviedla, že objednávky spoločnosti Samsung Electronics čínskym výrobcom ODM sa v tomto roku oproti predchádzajúcemu roku zdvojnásobili. Zároveň sa v dôsledku poklesu trhu smartfónov v dôsledku epidémie COVID-19 očakáva pokles predaja výrobcov juhokórejských PCB v druhom štvrťroku o 30%.

Ďalšia osoba oboznámená so situáciou okrem toho poukázala na to, že spoločnosť Samsung tiež zostavuje kamerový modul svojho smartfónu a túto prácu predtým vykonával subdodávateľ.

Ľudia oboznámení s touto záležitosťou tiež uviedli, že väčšina spoločností prišla o objednávky na zostavenie fotoaparátov Samsung s tromi alebo štyrmi fotoaparátmi, čo viedlo k poklesu ich predaja a ziskov.

Podobne väčšina výrobcov šošoviek nedosiahla zisk v prvom štvrťroku a očakáva sa, že v druhom štvrťroku opäť poklesne. Uvádza sa však, že spoločnosť Samsung interne očakáva, že dopyt po smartfónoch vzrastie v treťom štvrťroku a v štvrtom štvrťroku, v dôsledku možného návratu COVID-19, bude dopyt opäť klesať.