Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

SIA: Čipový priemysel je dôležitým odvetvím v Spojených štátoch, ktoré si musí zachovať normálne fungovanie

Podľa agentúry Reuters americká asociácia polovodičových odvetví (SIA) v stredu uviedla, že spolupracuje s federálnymi predstaviteľmi USA na určení, či štátne a miestne úradníci blokujú čipové továrne. Dôležité odvetvia, ktoré musia zostať v prevádzke.


Asociácia polovodičového priemyslu uvádza, že v súčasnosti spolupracuje s americkým ministerstvom vnútornej bezpečnosti na zdokonalení usmernení vydaných štátnym a miestnym úradníkom minulý týždeň.

Rozumie sa, že dokument poukazuje na to, že odvetvie výroby čipov podporuje všetky aspekty informačných technológií a tiež zaručuje domácu prácu miliónov Američanov, čo by sa malo považovať za nevyhnutné a dôležité podnikanie.

John Neuffer, prezident American Semiconductor Industry Association, povedal, že čipy zohrávajú dôležitú úlohu v lekárskych zariadeniach, elektrickej sieti a inej infraštruktúre.

John Neuffer sa domnieva, že zabezpečenie kontinuity polovodičov a súvisiacich dodávateľských reťazcov je nevyhnutnou podmienkou vykonávania digitálnych služieb v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch. Zároveň z dôvodu vysoko globalizovaného dodávateľského reťazca polovodičov nemôže byť nedostatok polovodičov v jednom regióne spôsobený výrobou v iných regiónoch.

Stojí za zmienku, že doteraz žiadna veľká americká spoločnosť s čipmi nenaznačila, že výroba bola prerušená.