Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

SEMI: oblasť dodávky kremíkových doštičiek klesla v roku 2019 o 7%, príjmy stabilizovali 11 miliárd dolárov

Podľa správy DIGITIMES podľa štatistík Medzinárodnej asociácie polovodičov priemyselného priemyslu (SEMI) klesla globálna oblasť výroby kremíkových doštičiek v roku 2019 z najvyššieho bodu, medziročne o 7%, ale celkové príjmy zostávajú na viac ako 11 miliárd Americký dolár.

V polovici minulého roka SEMI vydala správu, v ktorej tvrdí, že v dôsledku tlaku na vyrovnanie zásob v polovodičovom priemysle je priemyselný trh studený a kremíkové doštičky nefungujú dobre. Očakáva sa, že oblasť dodávok kremíkových doštičiek v roku 2019 klesne z historického maxima v roku 2018. 6,3%. V súčasnosti sa zdá, že skutočná celková oblasť dodávky kremíkových doštičiek v roku 2019 stále nespĺňa očakávania pred pol rokom.

Konkrétne v roku 2018 dosiahla globálna oblasť dodávky kremíkových doštičiek 12,732 miliárd štvorcových palcov, čo je rekordný rekord, ale tento počet klesol na 11,81 miliárd štvorcových palcov v roku 2019. Príjmy z polovodičových kremíkových doštičiek tiež klesli z 11,38 miliárd USD v roku 2018 na USA 11,15 miliárd dolárov v roku 2019, medziročne pokles o približne 2% a výkonnosť bola relatívne stabilná.

V tejto súvislosti Neil Weaver, viceprezident spoločnosti SEMI SMG, analyzoval, že pokles globálnych dodávok polovodičového kremíka v roku 2019 je spôsobený slabým trhom s pamäťou a úpravami zásob. Napriek poklesu produkcie zostávajú príjmy odolné. Podľa analýzy SEMI bude výroba kremíkových doštičiek v tomto roku obnoviť svoju rastovú dynamiku a prepísať rekordnú hodnotu v roku 2022.