Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Spoločnosť Sony vyvinula obrazový senzor AI so zníženou závislosťou od trhu s mobilnými telefónmi

Podľa agentúry Reuters spoločnosť Sony vo štvrtok oznámila, že vyvinula prvý obrazový senzor na svete integrovaný s procesormi umelej inteligencie (AI). S cieľom znížiť svoju závislosť na trhu so saturovanými smartfónmi sa spoločnosť Sony snaží vylepšiť obrazové senzory s cieľom rozšíriť aplikačné scenáre.

Spoločnosť Sony uviedla, že obrazový senzor schopný AI sa bude používať v maloobchodných a priemyselných aplikáciách na extrahovanie a spracovanie údajov bez ich odoslania do cloudu alebo inde, čím sa zníži oneskorenie prenosu údajov a zníži spotreba energie a náklady na komunikáciu.

Rozumie sa, že vďaka neustálej pozornosti výrobcov mobilných telefónov týkajúcej sa funkcií fotoaparátu, približne 90% tržieb spoločnosti Sony v oblasti čipov pochádza z obrazových senzorov používaných v kamerách smartphone.

Spoločnosť Sony však v stredu uviedla, že ziskovosť spoločnosti v oblasti senzorov sa môže tento rok zhoršiť, pretože prepuknutie vírusu COVID-19 vrhá tieň na perspektívu trhu so saturovanými smartfónmi. Napriek neistote na trhu spoločnosť Sony stále plánuje do roku 2026 zvýšiť podiel svojho podnikania v oblasti snímacích riešení zo 4% na 30%.