Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Výkon presahuje NVIDIA! Spoločnosť Intel oznamuje prvý cloudový AI čip na komerčné využitie

Podľa spoločnosti Enadget sa v skorých ranných hodinách pekingského času spoločnosť Intel konala na samite umelej inteligencie v roku 2019 v San Franciscu, oficiálne spustila dva procesory nervovej siete Nervana na výcvik a zdôvodňovanie a predstavila novú generáciu jednotky na spracovanie videnia Movidius Myriad.

Uvádza sa, že dva neurónové sieťové procesory Neurona zahŕňajú tréningovo orientovaný NNP-T1000 a uvažovaný NNP-I1000. Toto je tiež čip, ktorý spoločnosť Intel vyvinula po získaní dvoch spoločností zaoberajúcich sa strojovým vzdelávaním spoločností Nervana Systems a Movidius Ltd. v roku 2016. Na stretnutí spoločnosť Intel oznámila, že tieto dva čipy oficiálne začali komerčne dodávať.

Medzi nimi NNP-T využíva technológiu 16nm technológie TSMC s 27 miliardami tranzistorov a celkovou plochou 680 štvorcových milimetrov. Spoločnosť Intel uviedla v augustovom oznámení, že NNP-T1000 dokáže zvládnuť až 119 biliónov operácií za sekundu.

Okrem toho má NNP-I1000 na základe architektúry procesorov Ice Lake s výkonom 10nm účinnosť hodnotenia 4,8 TOP / W na serveri ResNet50, čo spoločnosť Intel nazýva energeticky najúčinnejším čipom vo svojej triede.

Spoločnosť Intel zároveň uviedla, že spoločnosti ako Facebook a Baidu sa nemôžu dočkať nasadenia týchto dvoch čipov Nervana. Podľa Misha Smelyanskiy, riaditeľky umelej inteligencie na Facebooku, sú tieto čipy kľúčové pre urýchlenie práce umelej inteligencie, ako je napríklad spracovanie 6 miliárd prekladov denne.

Za zmienku stojí, že pre ďalšiu generáciu jednotky na spracovanie obrazu Movidius je spoločnosť Intel presvedčená, že ju porovná s výrobkami NVIDIA.

Hovorí sa, že jednotka vizuálneho spracovania s názvom Keem Bay môže poskytnúť štyrikrát viac zdôvodnenia Tops ako NVIDIA Xavier. Ak je čip plne využitý, môže zákazníkom pomôcť získať o 50% vyšší výkon. A táto nová generácia jednotky na spracovanie videnia bude k dispozícii v prvej polovici roku 2020 a vy musíte trpezlivo čakať.