Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Pevninská Čína sa stáva jediným rastúcim trhom! Spoločnosť SEMI minulý rok oznamuje globálny výnos z trhu s polovodičovými materiálmi

SEMI (International Semiconductor Industry Association) dnes zverejnilo najnovšiu správu o tom, že globálny predaj materiálu na trhu s polovodičmi v roku 2019 mierne klesol o 1,1%.

Medzi nimi sa celkový globálny príjem z výroby doštičiek znížil z 33 miliárd USD na 32,8 miliárd USD, čo predstavuje mierny pokles o 0,4%; predaj materiálov na výrobu oblátok, spracovateľských chemikálií, rozprašovacích elektród a chemického mechanického leštenia (CMP) V porovnaní s rokom 2018 je to viac ako 2%.

Okrem toho tržby z obalových materiálov v roku 2019 klesli o 2,3%, z 19,7 miliárd na 19,2 miliárd dolárov. Spoločnosť SEMI zároveň zdôraznila, že iba dve kategórie substrátov a iných obalových materiálov zvýšili v minulom roku príjmy.


Z geografického hľadiska je Taiwan, najväčšia čínska zlieváreň a moderná obalová základňa, najväčším spotrebiteľom polovodičových materiálov na svete už desiaty rok po sebe s celkovou hodnotou 11,3 miliárd USD; Južná Kórea si stále udržuje druhé miesto; Čína V pevninskej Číne dosiahli tržby z polovodičov v roku 2019 8,86 miliárd amerických dolárov, čo predstavuje medziročný nárast o 1,9%, a je to tiež jediný trh s materiálom na svete, ktorý zaznamenal rast. V iných regiónoch boli príjmy z materiálov rovnaké alebo klesali jednociferne.