Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Intel: Jedná sa o vysoko výkonný 10nm uzol do polovice tohto roka a bude sa zaviazať k hromadnej výrobe 7nm procesu

Podľa oficiálnych mikro správ spoločnosti ASUS spoločnosť Intel nedávno na stretnutí akcionárov uviedla, že v reakcii na otázky investorov bude tento rok v polovici tohto roku uzlom vysokovýkonného 10nm a bude sa zaviazať k hromadnej výrobe 7nm procesu.

Okrem toho spoločnosť Intel tiež uviedla, že investuje veľa zdrojov na vývoj 5nm procesu. Súčasným zameraním práce je urýchlenie hromadnej výroby 10nm procesu.

Predtým finančný riaditeľ spoločnosti Intel George Davis sa zmienil aj o budúcom pláne rozvoja procesov. Povedal, že teraz sa výrobná kapacita 10nm zrýchľuje. V roku 2021 spoločnosť Intel spustí proces 7nm, potom rýchlo prejde na 5nm a získa si svoje vedúce postavenie.

George Davis tiež pripustil, že 10nm proces, tj 10nm nebude taký vysoký ako 14nm a 22nm. Táto poznámka má dva významy. Po prvé, súbežne so 14nm sú samotné produkty 10nm obmedzené a po druhé, 10nm zlepší iba 1-2 generácie (10nm +, 10nm ++), aby sa rýchlo uviedlo na trh 7nm.

George Davis zároveň upozornil vonkajší svet, že 10 miliónová sériová výroba, zrýchlenie 7 nm a 5-miliónová investícia si vyžadujú peniaze. Vzhľadom na to, že táto časť technologickej križovatky je sústredená hlavne v rokoch 2020 - 2011, bude mať nevyhnutne vplyv na hrubé ziskové rozpätie spoločnosti Intel.