Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

V reakcii na zvýšenie colných sadzieb zriadi spoločnosť Jiashida spoločnosti BenQ 40 miliónov dolárov v továrni vo Vietname.

Podľa „Obchodné časy“ správu, prezident USA Trump oznámil, že 1. septembra uloží 10% clo na tretiu vlnu asi 300 miliárd dolárov z pevninských výrobkov vyvážaných do Spojených štátov. Za týmto účelom sa systémová továreň spoločnosti BenQ Group, Jiashida, 30. predstavenstvo rozhodlo investovať vo Vietname, aby založilo továreň s investíciou približne 40 miliónov dolárov.

Pred tým predseda Jiashida Jia Shihong uviedol, že boli pripravené tri tipy na čínsko-americkú obchodnú vojnu. Prvým z nich je postupný transfer amerických výrobkov do továrne v Taoyuan. Kapacita displeja sa bude postupne zvyšovať z 200 000 jednotiek za mesiac. Vo štvrtom štvrťroku sa očakáva nárast na 600 000 kusov mesačne. Druhým tipom je založenie továrne v juhovýchodnej Ázii. Poslednou obrannou líniou je ísť do Spojených štátov na výrobu a už našla partnera.

V tom čase spoločnosť Chen Qihong tiež odhalila, že za podmienky 10% colnej sadzby nebude výrobná kapacita na pevnine úplne prevedená späť na Taiwan, ale spoločnosť bude stále pripravená v závislosti od potrieb zákazníkov. Výrobky, ktoré sa predávajú do Spojených štátov, sa najskôr vrátia na Taiwan, ale tiež sa musia pozrieť na potreby zákazníkov, pretože niektorí zákazníci musia odstrániť, iní nie.