Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Bývalý inžinier pre iPhone: Spoločnosť Apple hrozí, že si nejde najať inžinierov spoločnosti Apple, ale chce vykopať ľudí z Nuvie

Podľa spoločnosti Macrumors bývalý dizajnér iPhone čipu Gerard Williams III založil novú spoločnosť s názvom Nuvia s ostatnými vývojármi spoločnosti Apple po odchode z spoločnosti Apple vo februári 2019. Spoločnosť Apple následne žalobcu žalovala za porušenie zmluvy.

Rozumie sa, že spoločnosť Apple najprv žalovala Williamsa v auguste 2019, pričom tvrdila, že zmluva so spoločnosťou Apple mu bránila v uskutočňovaní obchodných činností priamo súvisiacich s podnikaním spoločnosti Apple.

Nedávno Williams opäť uviedol, že Apple skutočne kopal ľudí v Nuvii.

Podľa súdnych dokumentov, ktoré spoločnosti Nuvia poskytla spoločnosti AppleInsider, spoločnosť Apple spustila svoju vlastnú protikonkurenčnú kampaň. Povedal, že Apple vyhrážal Nuvii, že nebude zamestnávať inžinierov spoločnosti Apple, ale neskôr chcel zbaviť spoluzakladateľa Nuvie Johna Bruna.

Nie je jasné, či bude prípad prejednávaný. Uvádza sa, že sudca zamietol žiadosť spoločnosti Apple o náhradu škody spôsobenú pokutou, pretože nedokázali, ako Williamsova nevera poškodila spoločnosť.

Je zrejmé, že Gerard Williams III má bohaté skúsenosti s vývojom procesorov. Pred príchodom do spoločnosti Apple pracoval 12 rokov pre spoločnosť ARM. Po vstupe do spoločnosti Apple začal postupne zodpovedať za návrh celej architektúry SoC série A od inžiniera jadra procesora, čo ukazuje, že jeho zodpovednosť sa tiež zvyšuje. A jeho najvýraznejším prínosom je návrh jadra procesora v A7, prvý 64-bitový výpočet na mobilných zariadeniach.