Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Zahraničné médiá: AMD získava 40% podiel na trhu CPU od spoločnosti Intel

Séria 7-nanometrových čipov AMD Ryzen 3000 získala veľa pochvaly a spoločnosť rýchlo dosiahla výsledky prostredníctvom nízkej ceny konkurencie a získala väčší podiel na trhu od spoločnosti Intel. Podľa najnovších údajov od spoločnosti PassMark v oblasti testovacieho softvéru, hoci je spoločnosť Intel stále lídrom, trhový podiel AMD je v súčasnosti takmer 40%, čo z nej robí najlepší rok od roku 2006.

Zahraničné médiá „Wccftech“ však tiež zdôraznili, že ide iba o analýzu procesorov PassMark s architektúrou x86. Procesory založené na iných architektúrach nie sú súčasťou prieskumu a PassMark obsahuje iba CPU v osobných počítačoch Okrem CPU v hernej konzole.

AMD predtým priznal, že nikdy nenapadlo, že jedného dňa porazí Intel. Neočakával však, že zlá stratégia spoločnosti Intel v procese 10nm dostala AMD túto príležitosť.

Proces AMD beží rýchlejšie. Hoci spoločnosť Intel dúfa, že si zachová frekvenčnú výhodu procesu 14 nanometrov, v porovnaní s produktmi spoločnosti AMD, ktoré sa neustále zlepšujú, nemôže spoločnosť Intel získať veľa výhod.

„Wccftech“ poukázal na to, že pred oficiálnym spustením 10 nanometrov môže byť spoločnosť Intel stále obozretná, aby sa predišlo ďalšiemu poklesu podielu na trhu.