Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Predaj čipov frustroval, kórejský vývoz čipov v septembri medziročne poklesol o 40%

Podľa najnovších údajov kórejského colného úradu nebol vývoz technologických výrobkov z Južnej Kórey v septembri optimistický, vývoz polovodičov medziročne poklesol o 40% a vývoz mobilných komunikačných zariadení (ktoré tvorili malý podiel na celkovom vývoze). skočil o 58%. Navyše, juhokórejský vývoz medziročne poklesol o 22%, čo je najväčší pokles od roku 2009. Medzi nimi vývoz Južnej Kórey jej najväčšiemu obchodnému partnerovi, Číne, klesol o 30%, vývoz do Spojených štátov klesol o 21% , vývoz do Japonska klesol o 14% a vývoz do EÚ o 13%.

Podľa odborníkov môže pokles vývozu pokračovať po zvyšok roka, čo bude vyvíjať tlak na hospodársky rast Južnej Kórey a na víťazstvo.

Hlavným problémom slabého predaja polovodičov je zlý predaj pamäťových čipov. Na zlepšenie tejto situácie sa predovšetkým očakáva, že sa zvýši dopyt po pamäti v Číne, Spojených štátoch a na ďalších trhoch.

Zasvätení priemyslu uviedli, že pokračovanie obchodnej vojny medzi Japonskom a Južnou Kóreou viedlo k rastúcemu rozporu medzi Južnou Kóreou a Japonskom, pokiaľ ide o vývozné obmedzenia, čo spôsobilo poškodenie oboch strán a kľúčových dodávateľských reťazcov polovodičov v Ázii.