Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Brookfield získava španielsku solárnu spoločnosť na schválenie EÚ

Európska komisia (EK) v stredu uviedla, že schválila 50% podiel na akvizícii španielskeho solárneho developera a operátora X-Elio EnergySL, ktorý navrhla spoločnosť Brookfield Renewable Partners LP.

Podľa dohody divízia obnoviteľnej energie kanadskej spoločnosti Brookfield Asset Management (TSE: BAM.A) kúpi 20% podiel v spoločnosti X-Elio od holdingovej spoločnosti španielskej podnikateľskej rodiny Ribera Acek a získa tiež americký súkromný kapitál fond KKR. (NYSE: KKR) vlastní 30% akcií.

Po dokončení transakcie budú KKR a Brookfield Renewable prevádzkovať X-Elio prostredníctvom spoločného podniku 50/50.

Európska komisia sa domnieva, že navrhovaná akvizícia nebude vyvolávať žiadne obavy z narušenia hospodárskej súťaže, pretože bude mať za následok „obmedzené horizontálne a vertikálne prekrývanie medzi týmito dvoma spoločnosťami“. Transakciu schválila Federálna obchodná komisia USA (FTC) v septembri.

Madridské X-Elio má v súčasnosti portfólio prevádzkových solárnych elektrární s výkonom 273 MW a ďalších 1 433 megawattov vo výstavbe. Spoločnosť má tiež širší projekt plynovodu 4 800 MW v Španielsku, Spojených štátoch, Mexiku, Čile a Japonsku.