Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Americká technológia predstavuje asi 30% produkcie kórejských čipov! Zákaz Huawei sťažuje miestne továrne na výrobu polovodičov

Podľa denníka Taiwan Media Economic Daily zdroje v polovodičovom priemysle poukázali na to, že oživenie čínsko-amerických technologických vojen tiež vyvolalo podozrenie juhokórejských výrobcov čipov. Aj keď hlavnou činnosťou spoločností Samsung Electronics a SK Hynix sú pamäťové čipy, ešte nebol zahrnutý do nového zákazu Huawei v USA. Proces výroby čipov v kórejskom priemysle čipov, od dizajnu, výroby až po balenie, sa však spolieha na americkú technológiu, čím sa tieto spoločnosti hlboko obávajú.

Zdroj poukázal na to, že nový zákaz USA v krátkodobom horizonte nebude mať priamy vplyv na obchod s pamäťovými čipmi v Južnej Kórei, ale naďalej sa zvyšuje neistota, ktorá spôsobí, že kórejské spoločnosti budú sedieť a odpočívať, a môže mať z dlhodobého hľadiska negatívny vplyv. spustiť.

Podľa údajov Kórejskej obchodnej asociácie (KITA) bol najväčším dovozcom čipového zariadenia v Japonsku v minulom roku Japonsko s veľkosťou 329,6 miliárd dolárov; nasledované USA s 320,2 miliardami USD; a tretím miestom bolo Holandsko so sumou 174,5 miliárd dolárov.

Juhokórejskí predstavitelia zdôraznili, že americká technológia predstavuje približne 30% kórejskej výroby čipov, či už ide o úložný alebo neskladovací čip. Aj keď sa tento pomer líši podľa typu výrobku, nie je možné v celom procese opustiť americkú technológiu.

Aj keď Spojené štáty americké poskytli spoločnosti Huawei opäť 120-dňové odkladné obdobie, čomu bude Huawei čeliť po uplynutí jej platnosti?