Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Druhá generácia EPYC serverových čipov AMD druhej generácie na povrchu najsilnejších vytvára viac ako 80 svetových rekordov!

San Francisco informoval, že dnes spoločnosť AMD oficiálne vydala serverový procesor druhej generácie EPYC s „násilnou estetikou“. v 100-ročnom Art Palace v San Franciscu. Produkt serverového čipu s kódom „Rím“ nie je iba 7nm serverový čip X86. Svetová premiéra a prvý proces AMD, ktorý v procese prekonal spoločnosť Intel, priniesli revolúciu vo výkone, architektúre a nákladoch.

& quot; Toto je najsilnejší serverový čip X86 na svete, nikto, vytvorili sme viac ako 80 svetových rekordov! Budeme pretvoriť štandardy moderného centra čísiel a naďalej prepíšeme pravidlá hry v oblasti serverových čipov. & Quot; Po druhej generácii Long na tlačovej konferencii prezident AMD Su Zifeng a jej generálny riaditeľ Su Zifeng ľutovali jej chválu.

Najsilnejší serverový čip X86 na povrchu

V roku pred konferenciou druhá generácia Xiaolongu "Rím". už prešiel dvoma rozcvičkami, ktoré ukazujú očakávanie a pozornosť AMD.

Po prvé, v novembri minulého roka sa uskutočnil „Horizon Summit“, „Rím“. debutoval. Po druhé, na počítačovej výstave v Taipei v máji tohto roku bol v treťom štvrťroku tohto roku predstavený Rím. Dá sa povedať, že okrem ceny nie sú niektoré základné parametre Ríma napäté. ,

Procesné, architektonické a nákladové výhody sú významnými značkami pre „Rím“. AMD nielen získal prvé spustenie 7nm globálneho serverového čipu X86, ale tiež priviedol spoločnosť Intel prvýkrát v tomto procese.

Proces 7nm prináša mnoho výhod a dosahuje výrazné vylepšenia výpočtovej účinnosti vrátane 2x tranzistorovej hustoty, 50% zníženie spotreby energie (pri rovnakom výkone) a 25% zvýšenie výkonu (pri rovnakej spotrebe energie). V priestore serverových čipov budú najdôležitejšie ukazovatele základné množstvo, výkon a spotreba energie.

Su Zhifeng povedal, že „Rím“ je najsilnejším čipom v súčasnom serverovom čipe X86 s výkonom viac ako 80 záznamov, ktorý môže znížiť celkové náklady na vlastníctvo (TCO) o 50% pri rôznych pracovných zaťaženiach.

& Quote, Rím & Quote; je založený na novej architektúre Zen 2. Podľa informácií zverejnených spoločnosťou AMD o spoločnosti COMPUTEX môže architektúra Zen 2 pre spotrebiteľa dosiahnuť až 15% zvýšenie výkonu IPC v porovnaní s predchádzajúcou generáciou architektúry. Okrem toho sa podľa cestovnej mapy AMD dokončil návrh architektúry Zen3 a architektúra Zen4 je v návrhu.

V porovnaní s prvou generáciou serverového čipu AMD EPYC "Neapol", "Rím". môže poskytnúť dvojnásobný výkon na jeden slot, až štvornásobný výkon s pohyblivou rádovou čiarkou. Podľa AMD nikdy nedošlo k tak výraznému nárastu v histórii serverových čipov.

"Rím" jeden procesor môže mať až 64 fyzických jadier (128 logických jadier). Každý procesor má osem CPU čipov vyrobených v 7nm procese, s osem fyzických jadier integrovaných v každej Die. 64jadrové jadro je v súčasnosti najväčším počtom serverových čipov (najnovší vlajkový čip Intel 9282 spoločnosti Intel má iba 56 jadier).

Rozumie sa, že "Rím" znamená prijíma revolučný „Chiplet“; modulárny dizajn. Aj keď má jednoúčelové výpočtové jadro Die, existuje aj jednoúčelové I / O Die, ktoré používa zrelú technológiu spracovania 14nm a je zodpovedné za riadenie vstupu a výstupu. Rozumie sa, že I / O Die používa 14nm proces namiesto 7nm kvôli tomu. Obsahuje veľké množstvo analógových obvodov, ktoré nie sú zrejmé a nákladné, ak sa použije proces 7nm. A jadro takejto "8 + 1" modularita tiež spôsobuje problémy so stohovaním, zvyšovanie nákladov a výnosov.

Rome EPYC je tiež prvým procesorom triedy X86 na serveri, ktorý podporuje technológiu PCI-E 4.0, zdvojnásobuje počet kanálov šírky pásma a výrazne zvyšuje výkon akcelerátora, s novou akceleračnou kartou Radeon Instinct MI60, ktorá tiež podporuje PCI-E 4.0 technológia, môže priniesť bezprecedentné zrýchlenie výkonu. Zároveň, či už ide o existujúcu generáciu "Neapol" alebo druhú generáciu "Ríma" a nasledujúcu generáciu "Milána", EPYC (霄 龙) zostane kompatibilný s platformou, používatelia môžu upgradovať bezproblémovo.

Výkonové kladivo Intel?

Druhá generácia procesora Xiaolong "7002". séria, celkom 19 modelov vrátane 14 dvojkanálových, päť jednokanálových modelov, z ktorých dvojsmerný vlajkový model je Xiaolong 7742, 64jadrové 128 vlákno, 256MB trojúrovňová vyrovnávacia pamäť, referenčná frekvencia 2,25 GHz, zrýchlenie hore do 3,4 GHz, predvolená tepelná návrhová spotreba energie 225 W, až 240 W, cena 6950 USD.

Ako jediní dvaja hlavní hráči na serverovom čipe vždy existovali AMD a Intel.

Na "Next Horizon" samit v novembri minulého roka, spoločnosť AMD demonštrovala časové porovnanie vykreslenia toho istého pixelového obrazu so 64jadrovým rímskym EPYC a dvoma špičkovými 28-jadrovými čipmi Platinum Xeon 28jadro Xeon Platinum 8180M. Výsledky ukazujú, že "Rím" je zaberie menej času a dosiahne "jeden priechod a dvojitý priechod" vo výkone.

Na počítačovej výstave v Taipei v roku 2019 v máji tohto roku spoločnosť AMD opäť porovnala „Rím“. s čipom Intel Xeon série 8280. V teste NAMD (Molecular Dynamics High Performance Computing Application) výsledky ukazujú, že jadro Intel 28 Core Xeon Výkon procesora 8280 je 9,68 ns / deň, zatiaľ čo výkon "Ríma" je 10 000 Ns / deň. procesor je až 19,60 ns / deň, čo zdvojnásobilo výkon prvého procesora.

Na dnešnom stretnutí použila spoločnosť AMD na porovnanie simulácie molekulárnej dynamiky aj vlajkovú loď druhej generácie Xiaolong 7742 a vlajkovú loď Intel Xeon 8280. Výsledky ukazujú, že prvý má zlepšenie výkonu 1,6 krát.

Presnejšie povedané, AMD „zhruba“ priamo vyšiel z porovnania cien v porovnaní s 28-jadrovým procesorom Intel Xeon 7742, EPYC druhej generácie AMD pod predpokladom dvojnásobného výkonu, náklady predstavujú iba polovicu druhej strany.

Prestavba štandardov moderných dátových centier

Na tlačovej konferencii Su Zifeng uviedol, že od uvedenia pôvodného Snapdragonského EPYC na trh „Neapol“. v roku 2017 na súčasnú druhú generáciu "Rím", AMD zvýši pamäť a rozhranie I / O vstreknutím ďalších jadier do produktu. Iné spôsoby, ktoré vedú k významným zmenám v špičkovej výkonnosti, nižšej spotrebe a nákladom, definujú normy pre obchodné centrá dátových centier. Čip Snapdragon druhej generácie "Rome". moderným dátovým centrám prinesie takmer dvojnásobný nárast výkonu a zníži náklady o polovicu.

Procesor AMD EPYC druhej generácie je navrhnutý pre moderné pracovné zaťaženie dátových centier a poskytuje špičkový výkon pre široké spektrum pracovných zaťažení podnikových, cloudových a vysokovýkonných výpočtov (HPC). Pre podnikové dátové centrá poskytuje procesor druhej generácie AMY EPYC až 83% zlepšenie výkonu aplikácií Java, až o 43% výkon SAP SD 2 Tier a svetový rekord pre analytickú výkonnosť Hadoop v reálnom čase.

Pre moderné cloud computing a virtualizované pracovné prostredie poskytuje procesor druhej generácie AMY EPYC svetový výkon virtualizácie, ktorý nanovo definuje ekonomiku dátového centra.

Pre vysoko výkonné výpočty ponúka procesor druhej generácie AMY EPYC bezkonkurenčnú kombináciu rekordného výkonu s pohyblivou rádovou čiarkou, najvyššiu pamäť DRAM a šírku pásma I / O vo svojej triede pre veľmi silné zaťaženie HPC; 2x výpočtová dynamika tekutín a až o 72% lepšia výkonnosť pri štrukturálnej analýze.

Ekosystém neustále rastie. Google Twitter oznamuje nasadenie

Od zavedenia prvej generácie Zenovej architektúry Snapdragonských „Neapol“ v roku 2017 AMD neskrývala svoje ambície v tejto oblasti. Okrem potreby výkonu produktu je tiež neoddeliteľná od dokonalej ekológie a ďalších. Podpora viacerých partnerov.

Na základe prvej generácie procesorov EPYC, procesor druhej generácie EPYC ďalej rozšíril tábor AMD. Podľa Su Zifeng sa ekologická výstavba nezdržala z dôvodu prijatia nových technologických procesov, ale sa ešte viac posilnila.

Rozumie sa, že ekosystém AMD EPYC má viac ako 60 partnerov. Tento rozsiahly ekosystém partnerov zahŕňa pôvodných dodávateľov dizajnu, ako sú Gigabyte a QCT, a nezávislých dodávateľov hardvéru (IHV), ako sú Broadcom, Micron a Xilinx. A získala podporu od spoločností Microsoft a viacerých dodávateľov operačného systému Linux. Operačné systémy Linux, ako sú Canonical, RedHat a SUSE, sa spojili s AMD s cieľom rozsiahle otestovať a overiť procesor AMD EPYC druhej generácie v aplikáciách dátového centra. Toto pomohlo procesoru AMD EPYC druhej generácie mať viac ako 2x vývojovú platformu ako procesor EPYC prvej generácie.

Na dnešnej konferencii prišlo na pódium s AMD niekoľko zákazníkov a partnerov, aby prediskutovali nové nasadenie procesorov AMD EPYC.

Medzi nimi spoločnosť Google oznámila, že nasadila procesor druhej generácie AMD EPYC do prostredia dátových centier produkujúcich internú infraštruktúru a koncom roka 2019 bude podporovať nový počítač na všeobecné použitie založený na procesoroch AMD EPYC druhej generácie v službe Google Cloud Engine. Spoločnosť Twitter takisto oznámila, že koncom tohto roka nasadia na infraštruktúru dátových centier procesor AMD EPYC druhej generácie, čím sa celkové náklady na vlastníctvo (TCO) znížia o 25%. Okrem toho zahŕňa aj spoločnosti Microsoft, HPE, Lenovo, Dell a ďalších dodávateľov.

Trh očakáva, že séria EPYC bude nákladovo efektívna. Najmä po druhej generácii Xiaolong "Rím". sa uvádza, očakáva sa, že spoločnosť AMD ďalej rozšíri svoj podiel na trhu v oblasti serverov. Podľa taiwanských médií Digitimes sa očakáva, že spoločnosť AMD v budúcom roku získa 10% podielu na trhu so serverovými čipmi.

Forrest Norrod, senior viceprezident a generálny riaditeľ dátového centra AMD a divízie embedded riešení, uviedol v rozhovore pre Episodes na počítačovej výstave Taipei v roku 2019, že po zavedení Ríma musí byť miera rastu veľmi strmá, pretože veľa objednávok vidí veľmi silný dopyt na trhu.

V súčasnosti je podpora zo širokého spektra ekosystémov kľúčom k úspechu série ECYC.