Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

AMD dúfa, že využije viac ako 10% podielu na trhu so servermi. Zvážte získanie ďalších spoločností.

Po vydaní procesora EPYC Opteron druhej generácie prijal AMDCEO Su Zifeng aj mediálne rozhovory. Odhalila, že AMD v budúcnosti využije väčší podiel na trhu serverov X86 a priemerný podiel sa do konca roku 2020 zvýši na viac ako 10%. Su Zifeng uviedla, že podiel AMD na trhu so procesormi serverov X86 bol približne 5-6. % na konci minulého roka. Do konca roku 2020 sa tento podiel zvýši na 10%, ale Su Zifeng povedal, že to nebude cieľom AMD. Budú sa viac usilovať, čo bude v centre pozornosti budúcnosti.

Na trhu so servermi X86 zaujímal Intel absolútny podiel na trhu. Najvyššia štatistika je 99%. Predtým, ako táto časť podniku každý rok prispela k príjmom najmenej 20 miliárd dolárov, spoločnosť AMD chytila ​​1%, čo predstavuje príjem 200 miliónov dolárov, chytila ​​10%, čo znamená nárast výnosov o 2 miliardy USD a celkové príjmy spoločnosti AMD v minulom roku boli iba 6,5 ​​miliardy dolárov. ,

Pretože tento trh je taký dôležitý, spoločnosť Intel sa určite nezbaví. Keď bývalý generálny riaditeľ Ke Zaiqi bol stále v úrade, spomenul jednu vec, pričom tvrdil, že podiel spoločnosti Intel na trhu so servermi bude napadnutý spoločnosťou AMD, ale spoločnosť AMD môže ukradnúť najviac 20. S percentuálnym podielom môže Intel stále zaberať 80% tohto podielu - samozrejme, je to iba pozícia spoločnosti Intel a to, do akej miery dokáže AMD chytiť, nie je to, o čom sa môžu rozhodnúť.

Pokiaľ ide o AMD, tento 10% cieľ je tiež v priemere, Su Zifeng uviedol, že môžu získať vyšší podiel v konkrétnych oblastiach, ako sú vysokovýkonné výpočty, cloud computing a ďalšie kľúčové trhy, koniec koncov, spracovanie druhej generácie EPYC AMD single-slot môže poskytnúť 64 jadier a 128 vlákien, zatiaľ čo Intel single-channel má stále 28 jadier a 56 vlákien. Predstavenie je pozadu.

Okrem toho by sa so zlepšením výkonnosti AMD malo AMD zvážiť aj rozšírenie rozsahu spoločnosti, medzi ktoré patrí aj získanie ďalších spoločností, ale Su Zifeng nespomenula svoje konkrétne plány.

Pokiaľ ide o akvizície, zdá sa, že posledná veľká akvizícia AMD získala pred mnohými rokmi výrobcu serverov Seamicro. Zdá sa, že sa nezískal za posledné štyri alebo päť rokov a starý súper Intel vynašiel najmenej 30 miliárd dolárov na nákup dvoch veľkých spoločností Altera a Mobileye. Spoločnosť NVIDIA tento rok tiež investovala 7 miliárd dolárov na získanie výrobcu serverových čipov Mellanox.

Nakoniec sa spoločnosť AMDCEO Su Zifeng opäť vyjadrila, že musí opustiť spoločnosť, pričom uviedla, že to bolo len štyri alebo päť rokov pred generálnym riaditeľom AMD, len sa len začalo, ešte stále je čo robiť.