Vyberte svoju krajinu alebo región.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

5G potrebuje požehnanie! Japonské 6 najväčších objednávok elektronických súčiastok sa po prvýkrát zvýši v 5 štvrťrokoch

Podľa správy Nikkei Shimbun 30. dopoludnia, ktorá ťažila z požehnaní dopytu po 5 G, v poslednom štvrťroku (10 - 12 201 201) bolo v Japonsku 6 najväčších závodov na výrobu elektronických súčiastok (Murata Manufacturing, TDK, Kyocera, Nidec, Alps Alpine a Nitto Denko). objednávky sa v rovnakom období minulého roka zvýšili o 2% na približne 1,56 miliardy jenov, pričom prvý nárast sa dosiahol v 5 štvrťrokoch. Rozšírenie novej čínskej epidémie koronavírusovej pneumónie však zvýšilo neistotu vo vyhliadkach na objednávky.

Údaje ukazujú, že od Q3 2019 (júl - september) sa objednávková hodnota šiestich hlavných japonských závodov na výrobu elektronických súčiastok znížila už štvrtý štvrťrok po sebe, ale pod požehnaním dopytu 5G bola objednávková hodnota šiestich hlavných japonských závodov na výrobu komponentov sa zlepšila av predchádzajúcom štvrťroku (október - december 2019) prvé zvýšenie o 5 sezón.

Medzi nimi sa objednávky Muraty v predchádzajúcom štvrťroku zvýšili o 5 - 10% v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Murata Manufacturing v tejto súvislosti uviedla, že ťažila najmä zo zvýšeného dopytu po základných staniciach 5G; TDK ťažil aj z dopytu po základných staniciach a počet objednávok sa mierne zvýšil.

Okrem toho, prezident výroby a prezident spoločnosti Murata Hirofumi Murata v rozhovore pre japonské médiá v októbri minulého roka uviedol, že globálny dopyt po elektronických komponentoch, ako je MLCC, klesá. Murata uviedol, že sa očakáva, že globálny dopyt po elektronických komponentoch sa bude zvyšovať po začiatku roku 2020.

Murata Hengfu uviedla, že konkrétne časti súvisiace s 5G boli usporiadané hladko, najmä dopyt po čínskych základňových staniciach sa začal.